Lejlighed i Olevano Romano – mere italiensk bliver det ikke.


Lejligheden ligger på Via della Rocca 19, helt oppe ved toppen af den skønne middelalderby, og dens indretning og beliggenhed egner sig fortrinligt til et lidt længere, hyggeligt, afslappet og kulturmættet ophold i hjertet af Italien, eller som base for studier i Rom og omegn.


Fra byen er der hyppig busafgang både til Rom, der ligger ca. fem kvarters kørsel fra byen i bus og tog, og en times kørsel i bil, og til de omkringliggende byer, der alle rummer deres egen specielle del af den italienske charme. Der er således rige muligheder for at tage på spændende endagsture til både Rom og omegn.


Middelalderbyen har en skøn og helt speciel stemning, som i virkeligheden er svær at beskrive og derfor bør opleves. Lejligheden ligger inden for den gamle bymur og har tre indgangsporte. Middelalderbyen er bilfri, og der er gode offentlige, gratis og tidsubegrænsede parkeringspladser lige neden for bymuren.


Vejen op til lejligheden er en oplevelse i sig selv, og byder på flere hyggekroge og masser af italiensk charme. Stemningen bliver således lagt allerede på vejen derop.


Lejligheden ligger højt, og fra den franske altan er den smukkeste udsigt over bjergene og dalen, samt én af byens kirker. Man hører måske et udbrud fra en italiensk Signora, eller er måske heldig at høre salmesang fra den nedenfor liggende kirke.


Ellers ånder alt fred og idyl.


Selve lejligheden er lys og nyligt istandsat, med velfungerende køkken - og toilet/brus. Der er et stort spisebord, som også kan bruges til at arbejde/studere ved. Der er 4 sovepladser fordelt på to rum, og der er et dejligt køkken alrum, hvor man kan spise ved gadelampens hyggelige skær.


I det tilstødende lokale er der mulighed for hygge læsning, eller blot afslapning foran den skønne udsigt.


Lejligheden er indrettet praktisk og funktionelt i et fint mix af skandinavisk stil krydret med italiensk charme.