Spændende enkeltdagsture i Lazio


Tivoli

Ca 45 min kørsel i bil fra Olevano ligger Tivoli. Tivoli er en skøn turist by der især er kendt for sine to store seværdigheder, Villa d'Este og Villa Adriana, eller på dansk, Hadrians villa. Villaen er bygget af kejser Hadrian, og er det største kendte palads kompleks bygget af en romersk kejser. Villaen er optaget på Unescos verdensarvliste. Villa d'Este er en imponerende villa fra midten af 1500 tallet, fyldt med beundringsværdige vægmalerier. Villaen er dog mest berømt for sin imponerende have der er fyldt med smukke fontæner og springvand. Absolut et besøg værd, og gerne på en solskinsdag så haverne virkelig kan nydes.


Viterbo

Har du brug for en dag med forkælelse kan Terme Dei Papi i Viterbo virkelig anbefales. Knap to timers kørsel fra Olevano ligger disse skønne termiske bade. Sæt dagen af og nyd det skønne varme vand i det store svømmebassin, eller varmen fra den autentiske termiske grotte. Der tilbydes både velvære og skønhedsbehandlinger, og stedet er stort og professionelt, bl.a. med tilsyn fra læger. Det anbefales at køre af sted tidligt, så der er tid til en tur i selve Viterbo efter de skønne behandlinger. Viterbo var på et tidspunkt paveby, og det var her det første konklave blev holdt. Den er særdeles rig på seværdigheder og er i øvrigt en dejlig by med fantastiske shopping muligheder både i.f.t. lækkert tøj og fint brugskunst.


Castel Gandolfo

I Castel Gandolfo ligger pavens sommerresidens. Det giver sig selv at byen er et besøg værd, og den ligger ca 45 min kørsel i bil fra Olevano. Byen har den hyggeligste gågade med butikker og kirker, og med den skønneste udsigt over byens sø. Der er mulighed for at besøge pave museet med malerier og gamle rober fra paver tilbage til 1500 tallet og frem til nu, og er man heldig er der rundvisning i pavens private lejlighed. En guided køretur i pavens have er et must, en smuk oplevelse med mange interessante pave historier.


Villetri

En halv times kørsel fra Olevano ligger byen Villetri. En skøn middelalderby, med flere smukke kirker og et spændende museum. Byen har en dejlig shopping gade med flere gode butikker, og et skønt torv, hvor man kan nyde sin cappucino. Flere steder i byen er der smukke springvand og fontæner.


Gaetha

Trænger I til en tur på stranden kan Gaetha anbefales. Turen halvanden time i bil, og det er en skøn tur fyldt med smukke udsigter. Gaetha har en dejlig marina der ligger i middelalder kvarteret, og i den anden ende af byen ligger der skønne spisesteder og gode shopping muligheder. Byen byder på flere flotte kirker og en stor katedral der er bygget oven på en lille kirke som selveste Frans af Assisi har bygget. En meget historisk spændende by, og en skøn badeby.


Loppemarkeder

Rom er kendt for sit kæmpestore loppemarked ved Porta Portese. Det er Roms største og mest besøgte marked. Her er både nye kræmmerting og fine antikviteter. Det har åbent søndage 6.00 - 14.00.
Et andet godt marked ligger ved Ponte Milvio, med boder langs Tiberen. Dette marked er med bedre antikviteter og virkelig et besøg værd. Markedet har åbent mellem 9.00 - 18.00. Ponte Milvio er i øvrigt berømt for det berømte slag i 312 mellem de romerske kejsere Konstantin den Store og Maxentius, hvor den sejrende Konstantin derefter blev enehersker i Romerriget. Slaget markerede begyndelsen på den romerske kejsers omvendelse til kristendommen.